19 Października 2018
Wieże z imponującym widokiem na Zatokę Gdańską oraz panoramę Gdańska - rusza sprzedaż kolejnego etapu Nowej Letnicy

Nowa Letnica to pierwsza z inwestycji mieszkaniowych powstających w rozwijającej się dzielnicy Letnica. W dniu 17 października trafi do sprzedaży kolejnych 188 mieszkań realizowanych przez dewelopera ROBYG w ramach tej inwestycji. Będzie to już siódmy budynek realizowany na tym terenie przez ROBYG. Dotychczas deweloper przekazał mieszkańcom blisko 130 mieszkań. Do końca roku w ręce nowych mieszkańców trafi kolejne 210 lokali, zaś w budowie jest jeszcze kolejnych 569 mieszkań.

Nowa Letnica, to powstające pomiędzy ulicami Starowiejską a Suchą w Letnicy nowoczesne osiedle o potencjale ponad 2000 mieszkań. Docelowo osiedle składać się będzie z 11 budynków.
Wielkomiejską zabudowę osiedla zrównoważą zorganizowane tereny zielone o powierzchni ponad 3 ha wzbogacone zielenią parkową, oczkami wodnymi, placami zabaw czy udogodnieniami dla rowerzystów. Mieszkańcy i ich rodziny będą mogli korzystać z nowych dróg, które wybuduje deweloper w tym obecnie remontowanej ul. Starowiejskiej a także różnorodnej oferty sklepów, restauracji, lokali usługowych i przedszkola.
Nowy etap z widokiem na morze

- To co wyróżnia budynek, który wprowadzamy do sprzedaży to imponujący widok na Zatokę Gdańską i panoramę miasta w tym Stadion i nowopowstający kompleks rozrywki z oceanarium. Budynek oddalony jest w linii prostej od morza o 1,4 km i nic nie przesłania pięknego widoku morza, którym nabywcy będą mogli cieszyć się na co dzień – podkreśla Anna Wojciechowska, dyr. Sprzedaży i marketingu ROBYG w Gdańsku.
W ramach nowego etapu na Nowej Letnicy powstanie budynek składający się z dwóch 17 piętrowych wież połączonych na niższych kondygnacjach łącznikiem, w którym znajdą się lokale komercyjne przeznaczone na sklepy, lokale usługowe oraz gastronomiczne. W sumie znajdzie się w nim 376 mieszkań. W początkowej fazie sprzedaży w ofercie pojawi się jedna z wież, w której nabywcy będą mogli wybierać spośród 188 mieszkań.

Oferta jest szeroka: od jedno- do czteropokojowych mieszkań w metrażu od 29 m2 do 115 m2. Na ostatnich kondygnacjach zostały zlokalizowane największe apartamenty z loggiami nawet do 25 m2. Komfort i wygodę mieszkania zapewni wysoki standard wykonania w tym panoramiczne okna, które pozwolą docenić walory lokalizacji, ponadstandardowa wysokość mieszkań, ściany działowe tłumiące hałasy czy inteligentny system zarządzania oświetleniem, multimediami i systemem bezpieczeństwa – Robyg Smart House. Budynek swoim charakterem będzie nawiązywał do nadmorskiej okolicy. Kolorystyka oraz materiały użyte do wykończenia elewacji jak i części wspólnych pozwolą poczuć się jak na plaży. Dla rodzin z dziećmi najważniejsze będzie jednak zagospodarowanie placów zabaw i zieleni na osiedlu w tym ścieżek spacerowych, oczek wodnych, zieleni parkowej. Ponadto, dzięki całodobowemu monitoringowi, lobby z portierem mieszkańcy będą mogli poczuć się bezpiecznie.

- Sprzedaż rozpoczyna się już 17 października. Zapraszamy do naszych biur sprzedaży w celu zapoznania się z ofertą. Ceny rozpoczynają się od 6500 zł/m2– mówi Anna Wojciechowska.

Ogromny potencjał dzielnicy Letnica

Do niedawna Letnica kojarzona była jako najmniejsza, niezagospodarowana dzielnica Gdańska. Dziś Letnica może pochwalić się m.in. zrewitalizowanymi budynkami przedwojennymi, stadionem piłkarskim, nowoczesnym kompleksem wystawienniczo-biurowym Amber Expo i świetnymi rozwiązaniami komunikacyjnymi, dzięki wybudowaniu tunelu pod Martwą Wisłą i sieci nowych dróg. Na obraz dzielnicy wpłynęła także inwestycja dewelopera ROBYG Nowa Letnica, w ramach której przekazano już nowym mieszkańcom pierwszy budynek.W najbliższych planach na rozwój terenów Letnicy pojawiła się koncepcja budowy kompleksu Nautilius zakładającego centrum rozrywki wraz z nowoczesnym oceanarium.
- Decydując się na budowę osiedla na Letnicy byliśmy przekonani, że to dzielnica w Gdańsku, którą czeka ogromny rozwój. Potencjał lokalizacji – położenie blisko morza a jednocześnie świetny dojazd do Centrum i do obwodnicy to jej niewątpliwe atuty. ROBYG chce współuczestniczyć w rozwoju okolicy i wpływać na ciągłe podnoszenie jej atrakcyjności. Z tego powodu zainwestujemy ok 12 mln złotych na dodatkowe działania w ramach infrastruktury drogowej i społecznej - komentuje Anna Wojciechowska.
W ramach porozumienia z Miastem Gdańsk firma ROBYG planuje budowę ul. Nowej Muzycznej od węzła Uczniowska do skrzyżowania z ul. Starowiejską oraz przebudowę ul. Starowiejskiej przy zastosowaniu naturalnej kostki granitowej do skrzyżowania z ul. Nową Muzyczną, a także budowę ul. Suchej do skrzyżowania z ul. Nową Muzyczną oraz przystanku autobusowego.

___________________________________________________________________________________________
Deweloper z doświadczeniem
Od ponad 18 lat Grupa ROBYG, polski deweloper, tworzy i buduje mieszkania, które umożliwiają Klientom realizowanie swoich marzeń. Spółka działa na terenie Warszawy i Gdańska. Firma posiada również tereny inwestycyjne we Wrocławiu, gdzie wkrótce rozpocznie działalność. W ciągu 18 lat działalności firma sprzedała ponad 16 500 mieszkań w całej Polsce. Spółka jest członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich. W 2017 roku otrzymała tytuł Gazeli Biznesu. Grupa ROBYG w całym 2017 roku zakontraktowała rekordową w historii spółki liczbę około 3470 lokali netto w Warszawie i Gdańsku. Liczba zakontraktowanych lokali wzrosła wobec 2016 roku o 17%. W marcu 2018 roku 100 % akcji spółki zakupił Bricks Acquisitions Limited, część grupy Goldman Sachs – jednego z największych banków inwestycyjnych na świecie.